söndag 24 februari 2013

Rosépeppartomater på tapas-menyn

Efter vår Spanien-resa tidigare i år, där vi avnjöt en god tapaskväll med olika små goda spanska rätter, ville vi återuppleva detta hemma.
Det fanns många, kanske lite mer svensk-inspirerade rätter på vårt bord denna kväll. Vilken succé även bland barnen. Man kunde plocka vad man tycka gott till sin tallrik.

En av rätterna på vårt svenska tapasbord var små tomater som ugnsbakats tillsammans med olja och rosépeppar. Det var fantastiskt gott och kommer säkert att bli ett återkommande tillbehör i sommar när vi grillar.

Ugnsbakade minitomater med rosépeppar
(4 port)
Färdiga tomater efter ca 2timmar i ungen.

10st körsbärstomater
½dl olivolja
1tsk hel rosépeppar
1tsk strösocker
1tsk flingsalt
1krm svartpeppar

Sätt ugnen på 125 grader. Halvera tomaterna och lägg dem i en ugnssäker form med snittytan uppåt. Pensla halvorna med olja.


"Före"-bild. Tomater kryddade och redo för ugnen.

Strö över salt, peppar och socker på tomaterna. Tillsätt därefter de hela rosépepparkornen.
Tillaga mitt i ugnen ca 1 timme. Sänk ugnsvärmen till 75 grader och tillaga ytterligare 1 timme.

Det behövs verkligen så här lång tid för tomaterna att bli riktigt mjuka och härliga.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar