måndag 18 februari 2013

Hemmagjord Salsa

Jag gillar verkligen salsasås. Det funkar helt ok med de sorter man köper i den vanliga livsmedelsbutiken. Jovisst, det är förstås skillnad på smaken mellan olika märken. Det går att hitta en egen favorit. Personligen vill jag ha en med lite sting och bitar i.

Att göra egen salsa är dock något helt annat. Det blir riktigt riktigt gott. Här är min variant.

Egen Salsa
(ca 4 port)


3-4 tomater, gärna mjuka
1 mindre gul eller röd lök
½ kruka färsk koriander
1tsk Salt
½tsk Grovmalen svartpeppar
en nypa Cayennepeppar

Hacka tomater och lök så fint man vill ha det. Lägg i en skål. Riv bladen av en halv kruka koriander och lägg ner i tomatblandningen. Krydda med salt och peppar. Smaka av. Låt stå ett tag och gosa ihop sig. Inte alls fel att låta stå några timmar i kyl.

Servera till Taco, Fajitas eller varför inte som tillbehör till en grillad köttbit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar