fredag 23 december 2011

Julen rockar

Nu är det ingen återvändo. Idag var första julfirardagen. En del julklappar har redan nu bytt ägare. Barnen nöjda. Jag nöjd. Nu återstår bara tre dagar till.
Det låter nästan som om Jag inte gillar att fira jul. Inte alls sant. Det är mysigt med alla olika traditioner vi har i familjen med mat, ljus, klappar, musik och tindrande barnögon.
Men ibland önskar Jag att det bara var en firardag och resten av juldagarna kunde spenderas horisontellt i soffan.

Kommer Tomten då?
Nja, både ja och nej. Vi har en tradition (sedan barnen kom till världen) att sätta ut tomtegröt till tomten på LilleJulaftons kväll. Sen kommer Tomten under natten och lägger klapparna under granen.
På Julaftons kväll delas de ut av en "hjälpare" till tomten, eftersom han inte hinner runt själv till alla barn. Denna tradition gör att barnen faktiskt fortfarande "tror" - på något.


Minstingen har dock frågat några gånger om det verkligen finns en riktig Tomte. Ja, det får man tro som man vill om, så svaret är ju inte enkelt. Tro är något viktigt att ha, tycker Jag. Vi skapar bara en möjlighet och lite mystik.

Båda tjejerna har sett oss handla julklappar under några veckor nu. Dom ger också julklappar till varandra - som lägges av "tomten" under granen. Dom är ju inte dummare än att dom snart förstår hur det hänger ihop. Men kan man få möjligheten att tro på en sannolik verklighet. Är det då så fel?

Nu är det bara minuter kvar av denna LilleJulafton. Imorgon är det Julafton och Tomten har varit här.
Ha en riktigt God Jul!

Klicka på följande länk, http://sendables.jibjab.com/view/tmU0cEaxBwb2OBsLoch se oss rocka in julen!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar