fredag 23 mars 2012

Krispig helgmat

Matkulturen i vår familj skiljer sig nog inte så mycket från andra familjer. Jag tror att vi är ganska normala i vår matlagning. Vi försöker variera oss och inte bara äta pasta, malet kött och pannkakor - som är det helt klart överlägsna sättet att få våra barn mätta och glada.

Det är inte bara för att presentera olika sorters mat för barnen som vi varierar oss. Och det är garanterat inte för att undvika bråk som vi då och då tar till pannkakorna eller köttbullarna.
Jag gillar själv att prova (för oss) nya maträtter och smakkombinationer - oavsett vad barnen gillar och tycker. Dom måste också prova och lära sig att det finns annat än "det vanliga".
Och när det kommer till pannkakor och köttbullar, så gillar vi vuxna också det. För att inte tala om att vi gillar mätta och glad barn ...

Men hur ofta har man inte torka på idéer vilken mat som ska ätas?
Vi har en oskriven regel hos oss (som förmodligen jag hittat på) att fredag och lördag ska vara lite mer "speciell" mat. Det behöver inte vara dyr oxfilé eller så, men heller inte pannkaka ...

Här är en idé på fredags/lördags mat som vi provade förra helgen.

Wraps med Chrispy Chicken Bites och Ranch topping

Det är en färdig kryddmix från Santa Maria Tex Mex som blandas med kyckling skurna i munsbitar. Kycklingen tillagas därefter i ugnen på plåt.
Det påminner lite om Chicken Nuggets, men det är en helt annan och godare smak.
En aning hetta i eftersmaken, men absolut inte starkt. (Även om våra barn tyckte det var såå starkt att det inte gick att äta alls. Suck ...)

Olika tillbehör (ungefär som till Tacos) skäres och lägges i olika skålar. 
Man tar vad man tycker om. Vi hade isbergssallad, gurka i tunna halvmånar, majs, riven ost.

Som topping hade vi vanlig salsasås i den styrka man föredrar samt en Ranch Topping som också är en kryddblandning från Santa Maria som blandas med Crème Fraiche eller gräddfil.
Lägg ihop ingredienserna i en mjuk tortilla till en wrap.

Vi vuxna tyckte detta var gott. Ett bra alternativ till den vanliga Tacosen. 
På förpackningen står att man även kan äta dessa kycklingbitar kalla. Jag tänker ju direkt då, vilken perfekt idé att ta med till stranden till sommaren. 

På resterna som blev över gjorde Jag en kall wrap. Hmm, jag kan nog inte riktigt hålla med att detta var lika gott. Krispigheten hade liksom försvunnit i kycklingarna. Men visst, smaken fanns ju där.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar