Senaste helgen gick i rasande fart. Vi har hunnit med mycket och känner oss nöjda, men ibland undrar Jag om inte helgen borde vara bara soffhäng eftersom även veckorna går i rasande fart.
Å andra sidan är det en viss terapi för mig att få kreera i köket och skapa fram goda bakverk - som vi kan njuta av till eftermiddagskaffet.
Suget efter muffins var stort och Jag letade fram ett recept på morotsmuffins med smak av kanel. Inte helt i barnens smak - konstigt nog - men J och Jag tyckte dom var riktigt saftiga och mumsiga.
Morots- och kanelmuffins
(14st) - (VV=4P/st]
2st Ägg
2dl Socker
½dl Margarin flytande 80%
1st Morot, ca 1 dl riven
1½dl Youghurt lätt 0,5%
3dl Vetemjöl
1½tsk Bakpulver
1tsk Kanel
1tsk Florsocker
Sätt ugnen på 200°. Vispa samman ägg och socker. Tillsätt margarin och fil.
Blanda mjöl, kanel och bakpulver och rör ner i smeten.
Skala och riv moroten fint. Blanda i smeten.
Häll smeten i muffinsformar. Jag använde 2st silikonformar á 7 muffins.
Grädda ca 10 minuter. Jag hade dock mina muffins inne ca 4min till. Tror att silikonformen "tar" lite av värmen. Så här i efterhand kunde dom stått ytterligare 2-3 minuter.
Strö florsocker över muffinsen precis innan servering.
(För er som undrar vad VV står för under muffinsrubriken så betyder det ViktVäktarna. Ja, nu har jakten på Beach 2013 börjat ..)
nu e mina i ugnen .... kram
SvaraRaderaMums, Nettan!
SvaraRadera