onsdag 16 oktober 2013

Äpplekaka i portionsformar

I dessa hösttider är det recept på olika sorters äpplekakor överallt i alla tidningar och alla matbloggar. Jag kan ju inte vara sämre.

Ibland är det gott på kvällskvisten med ett litet extra mellanmål. Perfekt är då att göra portionsformar med äpplekaka.

Det bästa är att kakan görs i portionsformar och i microvågsugnen. Snabbt och lätt har man ett mellanmål färdigt på 5-6 minuter.

Äpplekaka i portionsformar
2 port (VV=4P/port)


(Ljuset i bilden är konstigt. Taget i dunkel belysning.)


1st äpple
1msk råsocker
1msk honung
2msk havregryn
1msk flytande smör

Skala äpplet och tärna i små bitar. Fördela i två portionsformar.


Blanda ihop alla övriga ingredienser till en grynig massa.


Fördela över äpplet i formarna.

Kör i micro - högsta effekt 1.30 + 1.30 + 0.30.
"Luckra upp" översta ytan mellan varje microstund.

Låt stå en stund så värmen fördelar sig.

Servera ljummen med en klick vispad grädde eller något annat valfritt tillbehör.
För dig som räknar viktväktar-points, kostar äpplekakan 4 points per portion. Kom ihåg att lägga till points för grädde eller annat tillbehör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar