Det kommer att bli fler skördar framöver.
Denna skörden blev en god kaka med kokos i.
Rabarber- och kokoskaka
500g rabarber
1dl strösocker
2tsk potatismjöl
2st ägg
1dl strösocker
100g smör
1½dl vetemjöl
1tsk bakpulver
1tsk vaniljsocker
1dl kokos
Skär rabarbern i små bitar och lägg dem i en form, ca 26cm. Blanda socker och potatismjöl och strö över rabarbern. Täck med aluminiumfolie. Grädda ca 15 min mitt i ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret och tillsätt det.
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kokos. Häll i smeten och rör om väl.
Bre smeten över rabarbern.
Grädda i samma ugnsvärme ca 20-25 minuter.
Servera med vispad grädde eller vaniljvips. Vaniljglass är också gott till.
Detta får bli denna Valborgsmässoaftonens eftermiddagsfika.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar