måndag 30 april 2012

Vårens första skörd

Rabarber är så himla gott. För några veckor sedan visade jag en bild på de första centimetrarna av rabarberna i vår trädgård. Idag skördade jag första omgången. 


Det kommer att bli fler skördar framöver.

Denna skörden blev en god kaka med kokos i.

Rabarber- och kokoskaka

500g rabarber
1dl strösocker
2tsk potatismjöl
2st ägg
1dl strösocker
100g smör
1½dl vetemjöl
1tsk bakpulver
1tsk vaniljsocker
1dl kokos

Skär rabarbern i små bitar och lägg dem i en form, ca 26cm. Blanda socker och potatismjöl och strö över rabarbern. Täck med aluminiumfolie. Grädda ca 15 min mitt i ugnen på 175 grader.

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret och tillsätt det. 
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kokos. Häll i smeten och rör om väl.
Bre smeten över rabarbern.

Grädda i samma ugnsvärme ca 20-25 minuter.
Servera med vispad grädde eller vaniljvips. Vaniljglass är också gott till. 

Detta får bli denna Valborgsmässoaftonens eftermiddagsfika.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar