fredag 29 juni 2012

Avslutningarnas tid

Det är mycket som avslutas i månaden juni. Dock har Jag inte avslutat min blogg även om man skulle kunna tro det. Nej nej, det är bara en liten paus just nu. Livet snurrar i 190 och bloggen blir tyvärr lågprioriterad.

Idag är det sista jobbdagen för många. Semestern står för dörren. Dock jobbar Jag själv några dagar även nästa vecka.
För lilltjejen hemma är det allra sista dagen någonsin på dagis. Till hösten börjar hon skolan - eller F-klass eller Nollan eller vad man nu vill kalla det. Hon ville så gärna bjuda sina kompisar och fröknar (mentorer?) på något gott till fredagsfilmen. Vi bakade ett helt gäng minimuffins igår kväll.

Minimuffins med non-stop
(24st)
Muffinsen är bakade efter receptet på Citronmuffins. Plåten med plats för 24st små muffins och pappersformarna är inköpta på Lagerhaus.
Tiden i ugnen blev nästan detsamma som i receptet för 12st. Kanske en minut mindre. Beror på hur mörka man vill ha dem. Funkar säkert med samma tid också. Mina blev rätt ljusa.

Lilltejejen stoppade en non-stop ovanpå smeten innan dom åkte in i ugnen. Den smälte helt ner och lade sig inuti muffinsen. "Coolt", sa hon när hon såg det. 
När dom var färdiggräddade lade vi nya non-stop ovanpå. Undersidan smälte då så att linserna fastnar på muffinsen.

Muffinsen blev succé på hennes dagisavdelning. 

Tack "Lejonen" för denna tid.  


2 kommentarer:

  1. Låter och ser mums ut. TIden ja, jo den går fort... Stort att vara så "stor" att avsluta något och att börja Nollan är hon säkert stolt över - precis som med minimuffinsarna :-)

    SvaraRadera
  2. Dom blev en succé. Dock har barn svårt för det här med färger. Alla ska ha samma färg. Börjar någon att välja en färg så blir den färgen med stort F som alla andra vill ha. Suck ...

    SvaraRadera